In het begin is een half uur individuele vioolles per week gangbaar. Meestal is na enige jaren vioolles een lesduur van drie kwartier of een uur aan te raden. Groepsles is ook mogelijk, vooral voor kinderen en zeker voor jongere kinderen is groepsles heel fijn.

Groepsles

Groepsles is een uitstekende keus voor kinderen, vooral jonge kinderen. Groepsles wordt gegeven aan groepjes van 2 of 3 kinderen, waarbij de les 20 minuten per kind duurt. Een groepsles met 2 kinderen duurt dus 40 minuten en een groepsles met 3 kinderen 60 minuten (inclusief pauze).

Het tijdstip van groepslessen vindt plaats in overleg. Doorgaans doen we mee met de schoolvakanties in Utrecht, dan is er dus geen les.

Een voordeel van groepsles is dat leerlingen al van begins af aan leren samen te spelen, wat later mooi aansluit op het spelen in kamermuziek of orkesten.

Groeples is alleen mogelijk voor studenten met hetzelfde niveau.

Privéles

Privéles is voor alle leefijden! Kinderen die met groepsles zijn begonnen zijn doorgaans na een jaar of 3 gevorderd genoeg om naar privéles te nemen.

Privéles heeft vaak ook de voorkeur van volwassen leerlingen omdat tijden en afpsraken flexibeler zijn. Voor kinderen is het aan te raden kortere lessen van ongeveer 30 minuten te nemen omdat ze niet langer kunnen concentreren dan een half uurtje. Voor volwassenen zijn lessen van 1 uur gebruikelijk.